Концерт в Хасково с подкрепа за кампанията „Да! За живот!“

На 14 октомври в Културно-спортен комплекс „Спартак“ – Хасково се състоя концерт на Миро и Martinna. Музикалното събитие, организирано от Община Хасково, подкрепи Националната кампания „Да! За живот!“. В проявата, за да популяризират кампанията и да инициират разговор за донорството и трансплантацията се включиха доброволци от Българския младежки Червен кръст. Те говориха с гостите на събитието за шанса за живот, който стотици хора биха получили, както и защо е важно темата за донорството да бъде във фокуса на общественото внимание.

По-рано през деня Георги Пеев, който е европейски и световен шампион по плуване за хора с трансплантации, обясни важността на донорството, за да има повече спасени човешки животи, пред дентални лекари от цялата страна по време на форум, организиран от Районната колегия на зъболекарския съюз в Хасково.

От 16 октомври в областните и други градове на страната младите доброволци на БЧК отново ще подкрепят кампанията „Да! За живот“ за популяризирането и поддържането на разговора в семейството, сред близките и приятелите за донорството и трансплантацията. Съвместните дейности ИАМН и БЧК в подкрепа на кампанията ще продължат до 26 октомври.