Национална кампания в подкрепа на органното донорство и трансплантацията

 „Просто кажи ДА! – нека хората разберат, че подкрепяш донорството!“

4 – 16 октомври 2021

 

По повод Европейския ден на органното донорство и трансплантацията, който тази година ще бъде отбелязан на 09.10.2021 г. и е ежегодна инициатива на Съвета на Европа, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ съвместно с пациентски организации, лечебни заведения, партньори и приятели започва информационна кампания от 04.10.2021 г. до 16.10.2021г.

От 1996 г. Съветът на Европа чества всяка втора събота от м. октомври  този  ден,  чиято цел е да се отдаде почит към паметта на донорите и да се изрази  благодарност към техните близки за благородния жест, който са направила като са дали втори шанс за живот на някой непознат.

Под мотото  „Просто кажи ДА! – нека хората разберат, че подкрепяш донорството!“ в страната ще бъдат проведени от 4 – 16 октомври 2021 г. редица инициативи, целящи насърчаване на обсъжданията, свързани с темата и предоставяне на информация на обществеността относно донорството и трансплантацията на органи, за да се подтикне обществото и неговите членове към вземане на информирано решение за органно донорство.

С програмата на събитието можете да се запознаете ТУК.