Национални спортни игри за трансплантирани „Да! За живот!“ ще се проведат на 26 ноември в гр. София

В неделя, 26 ноември, трансплантирани и лекари от лечебни заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация, ще се включат в Националните спортни игри „Да! За живот!“. Спортният празник за хората, получили втори живот, и техните лекари ще се проведе в базата на Национална спортна академия (НСА) „Васил Левски“. Участниците, сред които са и европейски и световни шампиони от състезания за трансплантирани, ще са заедно в отбори с медицински специалисти, спасяващи човешки животи чрез донорство и трансплантация на органи, тъкани и клетки.

Официалното откриване на събитието ще бъде в 12.00 ч. в зала Хандбал, НСА – Студентски град, ул. „Акад. Стефан Младенов“ 21 – ректорат.

Спортният празник ще започне от 10.00 ч. в басейн „Мадара“ с плувците, а след 12.30 ч. всички участници ще се състезават в игри по бадминтон, мини футбол, тенис на маса и дартс.

По програма официалното награждаване на състезателите ще започне от 15.45 ч.

Нека заедно кажем „Да! За живот!“ и дадем вяра и надежда на чакащите за трансплантация на орган, тъкани и стволови клетки! Нека заедно да работим, за да има повече трансплантации в България и повече спасени човешки животи!

Националните спортни игри се организират от ИА „Медицински надзор“ в партньорство с НСА и са част от Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“.

Очакваме Ви!