Приключи конкурсът „Да! За живот!“ на ИАМН и НХА за създаване на плакати, посветени на донорството

 По инициатива на ИА „Медицински надзор“ и с подкрепата на Национална художествена академия (НХА) беше проведен конкурс, посветен на донорството и трансплантацията, в който участваха студенти от Академията. Комисия от представители на ИАМН и НХА прегледа постъпилите предложения за плакат и определи трима победители, които ще получат от изпълнителния директор на ИАМН г-жа Иванка Динева предметни награди – графични таблети. Артистичните решения и визуалните послания на плакатите изобразяват жеста на донорството като спасяващ живот и проява на благородство, като хуманен акт, чрез който частица от човека продължава да живее в други хора и след смъртта му.

Селекция от постъпилите по конкурса плакати ще бъде представена в поредица от изложби в София и областни градове в България. Изложбите са част от Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“.

Припомняме, че по повод Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи, тъкани и клетки  – 7 октомври, над 20 общини подкрепиха националната кампания, като 19 от тях осветиха в зелена светлина свои емблематични сгради.

Плакатите на тримата победители можете да видите в нашата галерия.