Росен Иванов беше официален гост при откриването на изложба, посветена на донорството

На 10 октомври изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, Росен Иванов, беше гост при  официалното откриване на  изложбата „Да дариш живот“. 

Експозицията е посветена на  донорството и трансплантациите и се намира в парковото пространство до лятното кино на НДК. Тя включва 26 плаката на студенти от бакалавърската програма „Визуални изкуства“, модули „Плакат и рекламен дизайн“ и „Графика и илюстрация“ в НБУ. С художествените си творби младите творци представят своето виждане за високо хуманното решение да дариш живот чрез донорство.

„Нашата кауза е да подпомагаме със всички средства развитието на трансплантацията, която включва в себе си донорството, непосредствената трансплантация и посттрансплантационното наблюдение, което е много важна част от процеса“ – заяви  Росен Иванов по време на събитието и коментира, че „Въпросът с донорството е наболял и е най-труден за разрешаване, поради което ИАМН насочи усилията си в тази посока.“ Изпълнителният директор изрази прекрасните си впечатления от творбите на младите художници и сподели, че всички автори заслужават награда не само за творческите решения, а и за личната им ангажираност към изключително важната за обществото ни тема за донорството и трансплантациите. 

През месец май тази година, във функцията си на компетентен орган по управление, координация и контрол на трансплантацията в Република България, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ подкрепи каузата на конкурса „Да дариш живот“, в която се включиха студентите от НБУ чрез създаване на художествени творби, посветени на  популяризирането на донорството и трансплантациите.

Снимки от събитието можете да откриете в нашата галерия.