Росен Иванов ще присъства на откриването на чешма-паметник на донорството

Изпълнителният директор на ИА „Медицински надзор“ г-н Росен Иванов ще бъде официален гост при откриването на чешма-паметник „Дари живот“, посветена на донорството. Събитието ще се състои от 14,00 ч. на 9 ноември, събота, в парк Света гора, гр. Велико Търново.

Чешмата е построена по инициатива на Сдружение „Пациенти с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация” със средства дарени от три парламентарни групи на 44-ото Народното събрание на Република България. Сред поканените гости са народни представители на 44-то НС, представители на Министерството на здравеопазването, местната власт и водещи български и трансплантолози.

Благодарение на работата на  координаторите по донорство в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново, градът е на първо място в страната по брой на донорските ситуации през тази година.

Целта на Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация е чрез кампанията „Дари живот” в много градове на България да бъдат изградени чешми-паметници, чрез които да се фокусира общественото внимание към проблемите на нуждаещите се от трансплантация хора.