Училищата по изкуствата отправиха своите послания в кампанията „Да! За живот!“ чрез музика, танци и рисунки

Гимназисти от националните училища по изкуствата към Министерството на културата се включиха активно в информационната кампания за подкрепа на донорството и трансплантацията под надслов „Да! За живот!“. В един и същи ден на различни места в цялата страна те отправиха своите послания за повече спасени животи чрез музикални изпълнения, танци, рисунки в специално организирани флашмоб събития.

Мисията на учениците и техните преподаватели е чрез изкуството да допринесат за по-доброто информиране и разбиране на обществото по темата и с личен пример да покажат съпричастност към кампанията, която организира Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.  

В подкрепа на кампанията „Да! За живот!“ се включиха учениците и преподавателите от: Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ в град Широка Лъка, Национално училище по изкуствата „Веселин Стоянов“ – Русе, Професионална гимназия за приложни изкуства в Смолян, Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, Професионална гимназия по каменообработване в Кунино, Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен и Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София.

Всички те в знак на съпричастност с кампанията и облечени с фланелките с лого „Да! За живот!“ изразиха своето виждане за решенията, които спасяват човешки животи.

Специално организираните прояви в подкрепа на кампанията „Да! За живот!“ може да видите и на фейсбук страниците на училищата по изкуствата:

 

https://www.facebook.com/nufi.shiroka.lukka/ – Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ в град Широка Лъка

https://www.facebook.com/profile.php?id=1316524342 –  Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив

https://www.facebook.com/numtito – Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив

https://www.facebook.com/artrousse/ – Национално училище по изкуствата „Веселин Стоянов“ – Русе

https://www.facebook.com/pgpismolyan/ – Професионална гимназия за приложни изкуства в Смолян

https://www.facebook.com/stonemasonry1921/ – Професионална гимназия по каменообработване в Кунино

https://www.facebook.com/nhg.sliven/ – Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен

https://www.facebook.com/NationalSchoolofMusic/ – Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София